Written by 9:51 am News

Oltenita

Oltenița este un oraș situat în județul Călărași, în sud-estul României. Orașul are o istorie îndelungată, începând cu perioada romană, când a fost construit un pod peste Dunăre în această zonă.

În Evul Mediu, Oltenița a fost o așezare mică, iar în perioada otomană a fost o importantă poartă de intrare în Valahia. În timpul războiului ruso-turc din secolul al XVIII-lea, Oltenița a fost locul unei importante bătălii, iar după război a devenit parte a Imperiului Habsburgic.

În perioada modernă, Oltenița a cunoscut o dezvoltare economică rapidă, în special datorită construirii unui port pe Dunăre și a unei fabrici de ciment. În timpul comunismului, orașul a fost un important centru industrial și portuar.

În prezent, Oltenița este un oraș cu o populație de aproximativ 20.000 de locuitori și este cunoscut pentru festivalul său anual de muzică ușoară. De asemenea, orașul este un important nod feroviar și rutier, fiind situat la intersecția dintre Autostrada A2 și drumurile naționale DN3 și DN31.

(Visited 97 times, 1 visits today)
Close