Written by 4:04 pm News, Sport

Olteniteni pe podium la CAMPIONATUL NAȚIONAL ASHIHARA KARATE

   Clubul Sportiv ” TAI SABAKI” OLTENIȚA a participat la acest eveniment cu 18 sportivi. La proba Kumite (lupta)
6 dintre aceștia au reușit să urce pe podium.

31 MARTIE – 02 APRILIE BRAȘOV

   Competiția a avut loc în perioada 31 martie – 2 aprilie la Brașov, orașul natal din România al stilului Ashihara Karate, începând din 1986. Având la bază Oyama Karate, stilul Kyokushin, Kancho Hideyuki ASHIHARA a fondat în 1982 stilul de karate care îi poartă numele, dezvoltând conceptul de SABAKI, aplicat în luptă. Astăzi la conducerea organizației internaționale NIKO, în Japonia, se află fiul său, Kancho Hidenori ASHIHARA, transmițând mesajul tatălui său întregii lumi.

   Campionatul național de la Brașov poate fi considerat ediție specială deoarece rezultatele sportivilor nu reprezintă doar evoluția lor, ci și selecția pentru lotul național în vederea participării acestora la Campionatul Mondial Ashihara Karate ce va avea loc în luna noiembrie 2023, pentru prima dată în Japonia.

   Categoriile de concurs sunt stabilite în funție de vârstă, seniori, veterani ( +45 ani ), iar sub 18 ani din doi în doi ani. Sunt organizate separat categorii feminin și masculin, doar proba KATA permite mixt la echipe, iar la proba KUMITE sunt mai multe categorii ținându-se cont și de greutate. Sistemul de luptă este full-contact, sportivii fiind protejați de echipamente de protecție ( în funcție de categoria de vârstă ) și de regulamentul competițional. Pe scurt, sunt interzise loviturile de pumn la cap, în trahee, loviturile pe articulația genunchiului, în coloana vertebrală, prizele pe două părți, priza prelungită mai mult de 3 secunde, loviturile la sol. 

   În cele trei zile de concurs au fost prezenti 460 sportivi de la toate cluburile din țară. În prima zi proba Kata, individual și echipe sincron și Kumite New Style. Ziua a doua proba Kumite categoriile copii și cadeți, iar ultima zi proba Kumite juniori, seniori și veterani. Cu această ocazie felicităm toate persoanele implicate în organizare și mulțumim arbitrilor și oficialilor pentru buna desfășurare a competiție, zilnic pe trei suprafețe de concurs. 

   Clubul Sportiv ” TAI SABAKI” OLTENIȚA a participat la acest eveniment cu 18 sportivi, câțiva dintre ei fiind la prima participare în competiție. La proba Kumite 6 dintre aceștia au reușit să urce pe podium : Nițică Eduard loc III categoria cadeți II M – 45 kg, Stan Mihai loc III categoria cadeți I M – 50 kg, Alexandru Cristian loc III categoria seniori – 70 kg, Ghiuve Osman Elis loc II Vicecampion Național categoria juniori II M +65 kg, Mihalache Maria loc I Campioană Națională categoria juniori II F – 55 kg și Barbu Adelina loc I Campioană Națională categoria juniori I F – 55 kg. Locurile I și II vor face parte din lotul național. Așadar avem trei sportivi din Oltenița care vor reprezenta România la Campionatul Mondial din Japonia.

   Le urăm succes în pregătire pentru următoarele competiții.

(Visited 921 times, 6 visits today)
Close